Suport/Comenzi: 0212554401

Imprimanta potrivita!

 

 
        O imprimanta laser ?!...Sau poate una pe cerneala ?!...
        Cum alegeti imprimanta care se preteaza cel mai bine nevoilor dumneavoastra? Cum alegeti intre o imprimanta cu  cerneala si o imprimanta  laser pentru a optimiza activitatea din biroul dumneavoastra?
        Primul pas inainte de a face o alegere ar fi sa va ganditi la necesitatile dumneavoastra exacte de imprimare (tipuri de documente pe care le imprimati, text simplu, grafica si fotografii), ce volum lunar aveti de copiat/printat si daca trebuie sa partajati imprimanta/multifunctionalul cu colegii. 
 
        Ce facilitati doriti sa va ofere noua imprimanta ?
        Acestea ar trebui definite in primul rand, fiind absolut necesare pentru a alege cel mai potrivit echipament.                
        Doriti o imprimanta alb negru (monocrom) sau color? Daca impartiti imprimanta cu colegii de birou cu siguranta  aveti nevoie de retea. Daca spatiul este foarte mic sau va plac lucrurile minimaliste, wireless-ul este o recomandare buna. Daca aveti nevoie de tiparire fata verso, duplexul este absolut necesar, formatul de hartie poate fi A3 sau A4. 
        Daca va doriti si functii precum scanare si copiere, atunci puteti alege un multifunctional, pentru care va trebui sa alegeti noi obtiuni precum fax, trimis e-mailuri sau ADF pentru o preluare automata a foilor.
 
       Tehnologia de printare.
       Daca doriti sa cumparati  o imprimanta, fie pentru birou sau pentru uz personal, una dintre intrebarile cele mai frecvente este daca sa alegeti  o imprimanta cu jet de cerneala sau o imprimanta laser. Imprimantele Ink Jet au ca materie prima cerneala lichida pulverizata prin duze de dimensiuni reduse pe hartie, iar imprimantele  laser au consumabile cartuse cu toner si un cuptor incalzit la o anumita temperatura pentru fixarea tonerului pe hartie. 
 
        Consumabile si costuri.
        De cele mai multe ori imprimantele cu un cost de achizitie mic, au consumabile cu costuri mai mari decat cele cu un cost initial mare. Daca v-ati hotarat asupra unui anumit model care corespunde din anumite puncte de vedere gen dimensiuni, viteza de printare, tehnologie de printare sau PRET, ar trebui sa va puneti si problema consumabilelor.
        Alegerea in ceea ce priveste consumabilele va apartine in intregime, putand opta pentru cartuse ORIGINALE, cu o calitate de imprimare "THE BEST", dar cu costuri de achizitie mai mari,  cartuse COMPATIBILE cu o  calitate "BETTER" si preturi medii sau varianta cartuselor reincarcate de calitate "GOOD" cu cele mai mici preturi.
       Pentru imprimarea alb-negru de text, recomandam imprimarea cu laser, avand o viteza de printare de pana la 30 de ppm si o capacitate mai mare de printare a cartusului, in timp ce imprimantele cu cerneala sunt mult mai lente si au o viteza de printare care de cele mai multe ori nu depaseste 10 ppm.
     In concluzie, daca doriti sa mergeti pe un cost mic pe print, alegerea optima este o imprimanta laser, al carui cartus poate fi reincarcat. Pentru cele mai bune recomandari nu ezitati sa ne contactati.
 
      Calitatea printului.
      Pentru imprimarea color de fotografii la o rezolutie buna, recomandarea este o imprimanta cu jet de cerneala, daca aveti de imprimat foi cu antet, text o imprimanta laser este mult mai economica si rapida.
      In schimb, imprimantele cu jet de cerneala pot reproduce o gradatie de culori subtila, spre deosebire de cele laser unde pot aparea probleme datorita saturatiei culorilor. Pentru a imprima un text de calitate este indicat sa alegeti o setare de calitate mai mare BEST din setarile imprimantei, fereastra PRINT. In ceea ce priveste alegerea brandurilor, Epson si Canon stau foarte bine la categoria imprimante foto, dar trebuie sa va luati in calcul un aspect destul de important, PRETUL. Daca doriti calitate constanta recomandarea noastra este sa mergeti doar pe cartuse originale, poate eventual compatibile, dar sa excludeti din start  refillul.
     O alta solutie pentru imprimarea fotografiilor o reprezinta imprimantele foto pe transfer termic care au o calitate foarte apropiata de cea a unui studiou foto dar costul pentru 10/15 este putin peste 1 leu.
 
     Dimensiunea.
     Daca spatiul este principala problema si nu aveti nevoie de un multifunctional cu scanare, copiere si fax, o imprimanta laser poate fi suficient de mica pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra. Daca va doriti un echipament pentru birou pe care sa  il folositi la comun cu colegii cu multe functii (copy, scan, fax, mail), in functie de volumul lunar de lucru puteti opta pentru un multifunctional laser sau un copiator.
 
      Alimentarea cu hartie.
      Cele mai multe imprimante cu cerneala sunt proiectate pentru birouri mici sau uz personal, avand tavi de alimentare mici, de capacitate de la 50 la 150 de coli. Pentru uz de birou, puteti sa alegeti un model care are o tava de cel putin 150 de coli ca tava standard.
     In concluzie imprimantele laser sau copiatoarele sunt pentru bussines.
Se incarca...